Over Jetta

Jetta Starreveld (foto: www.ruudpos.nl)

Jetta Starreveld  studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium in de richting Zang Lichte Muziek en Muziektheater.

Dit seizoen speelt zij in de vocale muziektheatervoorstelling Door de nacht klinkt een Lied. Een eigen productie waarin de verhalen worden verteld en bezongen van drie zangeressen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Eerder was zij in samenwerking met Fred Florusse en Eelco Menkveld in verschillende theaters te zien met de voorstelling Wat niet verloren gaat. Een vervolg op hun succesvolle voorstelling Cabaret, een muzikale wandeling, een liedjesprogramma over het cabaret in Nederland van 1895 tot nu.

Haar liefde voor Cabaret en Kleinkunst kwam tot uiting bij Cabaretgroep Don Quishocking en de voorstelling Tusschen Dam en Rembrandtplein (AKF).

Sinds april 2014 is Jetta een van de vaste zangeressen van de Amsterdam Big Band en sinds 2012 treedt zij ook regelmatig op met het duo La Strada.

En binnenkort met De Benonies!

Jetta speelde eerder in de muziektheatervoorstellingen Jetje en haar Dansorkest en Tsi Tsi Tsigane/Djordji Ferari Okestar en in de  musicalproducties Pippi Langkous (Senf) en Stephen Sondheim’s Merrily we Roll Along (Koninklijk Ballet van Vlaanderen).

Ook tourde ze als soliste bij het Ricciotti Ensemble en zong en arrangeerde ze bij de vocale muziektheatergroep De Meisjes Loos.

Daarnaast heeft Jetta op tal van ceremoniële gelegenheden gezongen (bruiloften, begrafenissen, verjaardagen, pensioenfeesten…), doet zij studiowerk (o.a. voor de televisieserie Levenslied) en is zij te benaderen voor het maken en uitvoeren van een optreden op maat.

Naast deze uitvoerende werkzaamheden is zij als zang- en koordocente verbonden aan Het Muziekpakhuis, de Frank Sanders Akademie en Stichting Buitenkunst te Amsterdam.

Ook geeft zij verschillende zang workshops, o.a. voor Aya Danstheater http://www.aya.nl/voorstelling/snow-white-de-7-breakers/, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Human Concern en De Logopedie Opleiding van HBO Windesheim Almere.

Download hier Jetta’s Curriculum Vitae