Over Jetta

Jetta Starreveld  studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium in de richting Zang Lichte Muziek en Muziektheater.

Ze is als zang- en koordocente verbonden aan Het Muziekpakhuis, de Frank Sanders Akademie en Stichting Buitenkunst te Amsterdam.

Daarnaast zingt ze in verschillende uitvoerende projecten. Op dit moment is een nieuwe voorstelling in de maak bij Stichting Davida – Hoor de Vrouwen Zingen https://jettastarreveld.nl/seizoen-2022-2023/hoor-de-vrouwen-zingen. Een samenwerking met Nationaal Monument Kamp Vught onder regie van Eva Bauknecht.

Eerder maakte ze vanuit Stichting Davida de vocale muziektheatervoorstelling Door de nacht klinkt een Lied. Een voorstelling waarin de verhalen worden verteld en bezongen van drie zangeressen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Met De Benonies is het swingen in Italiaanse sferen en zal er komend seizoen weer regelmatig opgetreden worden.

Haar liefde voor Nederlandstalig repertoire kwam tot uiting in een samenwerking met Fred Florusse en Eelco Menkveld in verschillende theaters te zien met de voorstelling Wat niet verloren gaat. Een vervolg op hun succesvolle voorstelling Cabaret, een muzikale wandeling, een liedjesprogramma over het cabaret in Nederland van 1895 tot nu.

Daarvoor zong zij  Cabaretgroep Don Quishocking en speelde ze voor het Amsterdams kleinkunst Festival in de voorstelling Tusschen Dam en Rembrandtplein (AKF).

Jetta speelde en zong eerder in de muziektheatervoorstellingen Jetje en haar Dansorkest en Tsi Tsi Tsigane/Djordji Ferari Okestar en in de  musicalproducties Pippi Langkous (Senf) en Stephen Sondheim’s Merrily we Roll Along (Koninklijk Ballet van Vlaanderen).

Ook tourde ze als soliste bij het Ricciotti Ensemble en zong en arrangeerde ze bij de vocale muziektheatergroep De Meisjes Loos.

Daarnaast heeft Jetta op tal van ceremoniële gelegenheden gezongen (bruiloften, begrafenissen, verjaardagen, pensioenfeesten…), doet zij studiowerk (o.a. voor de televisieserie Levenslied) en is zij te benaderen voor het maken en uitvoeren van een optreden op maat.

Ook geeft zij verschillende zang workshops, o.a. voor Korenbond Noord- Holland, Aya Danstheater http://www.aya.nl/voorstelling/snow-white-de-7-breakers/, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Human Concern en De Logopedie Opleiding van HBO Windesheim Almere.

Download hier Jetta’s Curriculum Vitae