Hoor de Vrouwen Zingen

Hoor de Vrouwen Zingen

Na het succes van Door de Nacht klinkt een Lied is er nu een nieuwe voorstelling i.s.m. Stichting Da Vida: HOOR DE VROUWEN ZINGEN is een muziektheaterdocumentaire over moed, humor en de kracht van muziek in tijd van oorlog, gebaseerd op de getuigenissen van Lotty Veffer, dagboekfragmenten van David Koker en cabaretteksten van Hetty Voûte […]

Lees het hele artikel
jetta en eelco vanuit de zaal

1001 vrouwen in de 20ste eeuw

Op 3 oktober werd dit prachtige boek van Els Kloek gepresenteerd aan koning Willem-Alexander, waarmee ook direct de gelijknamige tentoonstelling in het Amsterdam Museum werd geopend. Jetta zingt bij de opening een aantal liedjes van vrouwen die in het boek worden beschreven: Annie M.G. Schmidt,  Hetty Blok, Fien de la mar, Zwarte Riek, Corry Brokken, Tante […]

Lees het hele artikel
Door-de-nacht-klinkt-een-Lied-1

Door de nacht klinkt een Lied

Een voorstelling over Jetty Paerl, Conny Stuart en Jetty Cantor: drie vrouwen die op heel verschillende wijze al zingend de oorlog weten door te komen. Jetta Starreveld, Monique de Adelhart Toorop en Mirjam van Dam brengen hun verhalen tot leven. Ed Boekee begeleidt op piano.

Lees het hele artikel
Amsterdam Big Band

Amsterdam Big Band

Jetta zingt regelmatig bij de Amsterdam Bigband. Een bigband bestaande uit 22 musici o.l.v. de dirigent/arrangeur Simon Lutz.

Lees het hele artikel
Wat-niet-verloren-gaat-web

Wat niet verloren gaat

Wat niet verloren gaat is een liedjesprogramma van Fred Florusse Eelco Menkveld en Jetta Starreveld, dat in de periode 2012 – 2014 in verschillende theaters en andere locaties te zien was. Wat niet verloren gaat is een programma voor de cabaretliefhebber, met juweeltjes uit het cabaret repertoire van 1895 tot nu.

Lees het hele artikel
Zeedijkkoor met Jetta Starreveld Featured

Zeedijkkoor

Het Zeedijkkoor speelt in december 2012 ’n Amsterdamse Kroeg met Jetta Starreveld als gastsoliste. Mooie, aangrijpende, grappige en ontroerende levensliederen. Alle voorstellingen waren uitverkocht en het was een doorslaand succes. Reprise maart/april 2014.

Lees het hele artikel
Jetta Starreveld - 1001 vrouwen 3

1001 vrouwen

De verhalen van bijzondere, beroemde, beruchte maar ook vergeten vrouwen komen weer tot leven in de tentoonstelling 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Uitgangspunt is het gelijknamige boek van historica Els Kloek. Jetta zong bij de opening van de tentoonstelling op 14 februari 2013, in de Aula van de UvA.

Lees het hele artikel
Willem Wilminkprijs 2012 - Jetta Starreveld

Willem Wilmink Prijs 2012

In de voorstelling ‘Als je niks te doen hebt’, zingt Jetta het lied Maite Maria, dat de Willem Wilmink Prijs voor het Beste Kinderlied heeft gewonnen.

Lees het hele artikel
uitsnede triomferende min

De Triomferende Min

Camerata Trajectina brengt de Nederlandse barok-opera ‘De Triomferende Min’ uit op het Festival Oude Muziek. Jetta speelt de rol van liefdesgodin Venus.

Lees het hele artikel
Mokum in Carre - Jetta Starreveld & Maarten van Roozendaal 001

Mokum in Carré, Van Breero tot Shaffy

Dit programma over Amsterdamse liederen uit de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, vond plaats op 8 juni 2012 in theater Carré. Jetta zong drie liederen, waaronder een duet met Tony Neef en met Maarten van Roozendaal.

Lees het hele artikel
Muzikale-Wandeling-Groepsfoto-close

Florusse Menk en Starreveld

Muzikaal, geestig, onbevangen en buitengewoon informatief. Met mooie liedjes, leuke liedjes, geëngageerde liedjes uit de negentiende, twintigste en eenentwintigste eeuw, die als piketpaaltjes uitsteken boven het interessante verhaal van meer dan honderd jaar cabaret.

Lees het hele artikel
Tusschen Dam en Rembrandtplein

Tusschen Dam en Rembrandtplein

Een voorstelling omtrent de teksten en liedjes van Dirk Witte (1885-1932), geproduceerd door het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ik speelde en zong vier verschillende vrouwenrollen. Een samenwerking met Harry Slinger, Ralf Grevelink, Stan Limburg en Tom Dicke.

Lees het hele artikel
Don-Quishocking-1

Cabaret Don Quishocking

In 2007 bestond Cabaretgroep Don Quishocking 40 jaar. Het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) vond dat een mooie gelegenheid voor een jubileumprogramma met als titel: Dingen die je niet meer ziet. Ik werd gevraagd om met ze mee te spelen en zingen.

Lees het hele artikel
De meisjes loos

De meisjes loos

De meisjes loos is een vocaal muziektheater gezelschap dat op locatie meerstemmig zingt, kookt, sfeer maakt, bedient en verrast. De Meisjes Loos speelden tal van kleinschalige muziektheater voorstellingen in o.a. theater Het Perron, De Roode Bioscoop en op het schip Het Einde.

Lees het hele artikel
Tsi_Tsi_Tsigane_posterklein

Tsi Tsi Tsigane

Na het succes van Jetje en haar Dansorkest hebben we in 2007 een tweede productie op het Oerol Festival gemaakt. Ook nu was de muziek het uitgangspunt voor een theatraal spektakel. Jazz & Zigeunermuziek van de Roma’s uit de Balkan wisselde elkaar af en de voorstelling werd een succes.

Lees het hele artikel