Florusse Menk en Starreveld

In de voorstelling Amsterdam, een muzikale wandeling wordt Jetta Starreveld door Fred Florusse aangekondigd als ‘onze lieftallige soubrette met een stem als een nachtegaal’ en hij stelt Eelco Menkveld voor als de ‘bekwame accompagneur aan de piano en duivelskunstenaar met videoprojectie’. Charmezanger en verteller is Fred Florusse zelf, met zijn Don Quishocking-verleden de ouwe rot van het trio.

Mooie liedjes, leuke liedjes, geëngageerde liedjes uit de negentiende, twintigste en eenentwintigste eeuw, steken als piketpaaltjes uit boven het interessante verhaal van meer dan honderd jaar cabaret. Alles ondersteund door prachtige projecties van oud en nieuw fotomateriaal.

In 2010 speelden wij een reeks voorstellingen in de Koningszaal van stadsarchief Amsterdam, en dit seizoen spelen we ook Rotterdam, een muzikale wandeling, een geheel herziene versie over het cabaret in Rotterdam.

In het seizoen 2011/2012 in verschillende theaters te zien.

Muzikaal, geestig, onbevangen en buitengewoon informatief, geplaatst in een historisch perspectief. Echt een leuke en goede voorstelling!
— Pia van den Berg, directeur theater de Engelenbak

Wat een heerlijk programma. Het is een aanrader voor oud en jong. Wat is Jetta toch een geweldig mooie zangeres: het kan niet beter!
— Harry Slinger 

Uitzending RTV Noord Holland

Op 28 juli waren Jetta en Eelco te gast bij het programma Paal 020 en speelden zij 2 nummers uit de voorstelling: Meisje uit de provinsie in het magisch centrum en als op het Leidscheplein de lichtjes weer eens branden gaan.

De andere gasten in deze aflevering: Lone van Roosendaal en Jacques Klöters.

Bekijk de aflevering op uitzending gemist.

, , , ,